ارزیابی سهام شرکت ها ( ارزش گذاری یا ارزشیابی سهام ) فرآیند تعیین ارزش منصفانه یا ارزش ذاتی سهام است. این کار با تجزیه و تحلیل عوامل مختلف انجام میپذیرد. بر اساس عوامل مالی و اقتصادی مانند درآمد ها، دارایی ها، بدهی ها و قابلیت پتانسیل رشد برای برآورد کسب سود در عملکرد آتی شرکت انجام می شود
خدمات ارزیابی سهام چیست
خدمات ارزیابی سهام همان ارزش گذاری سهام میباشد. فرآیند تعیین ارزش اصلی سهام است. این ارزیابی بر اساس عوامل مالی و اقتصادی مانند درآمد ها، دارایی ها، بدهی ها و قابلیت پتانسیل رشد برای برآورد کسب سود در عملکرد آتی شرکت انجام می شود.
خدمات ارزیابی در مالیاتچی
ما در مالیاتچی خدمات ارزشیابی سهام (ارزیابی سهام) و تجزیه و تحلیل آن را، برای شرکت های سهامی و خاص و برای سرمایه گذاران ، ارائه می دهیم. و تخمینی از ارزش سهام آنها را برای مشتریان خود ارائه می دهیم.
این خدمات ما توسط سرمایه گذاران، تحلیلگران و موسسات مالی برای اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری آگاهانه و تعیین ارزش منصفانه سهام استفاده می شود.
ما راهنمایی جامع برای سرمایه گذاران و مشتریان خود ارائه می دهیم
بهترین خدمات مشاوره ای انتخاب ، ارزیابی و پیشنهاد سرمایه گذاری در سهام شرکت ها را از گروه خدمات مالیاتی و حسابداری مالیاتچی دریافت کنید
خدمات ارزشیابی سهام معمولاً شامل تجزیه و تحلیل حوزه های زیر است:
صورتهای مالی
تجزیه و تحلیل ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان نقدی شرکت برای تعیین سلامت مالی و ثبات شرکت.
تجزیه و تحلیل صنعت
بررسی عوامل اقتصادی، تکنولوژیکی و رقابتی که بر شرکت و صنعت آن تأثیر می گذارد. تجزیه و تحلیل شرکت – ارزیابی مدیریت، استراتژی، مزیت رقابتی و موقعیت بازار شرکت.
تجزیه و تحلیل سود
انجام تجزیه و تحلیل سودهای گذشته و مورد انتظار شرکت، از جمله سود هر سهم، رشد درآمد و حاشیه عملیاتی.
پتانسیل رشد
ارزیابی پتانسیل رشد آتی شرکت و توانایی آن برای حفظ آن رشد.
مدل های ارزش گذاری
استفاده از مدل های مالی مانند تجزیه و تحلیل جریان نقدی تنزیل شده (DCF)، نسبت قیمت به سود (P/E) و مدل تنزیل سود سهام (DDM) برای برآورد ارزش منصفانه سهام.
تجزیه و تحلیل ریسک
ارزیابی ریسک های مرتبط با سرمایه گذاری در شرکت و سهام آن، از جمله ریسک های اقتصادی، سیاسی و بازار.
این محاسبات برای ارائه یک تحلیل جامع از یک شرکت و سهام آن استفاده میشوند که میتواند به سرمایهگذاران در تصمیمگیری آگاهانه سرمایهگذاری کمک کند.
رویکردهای ارزش گذاری سهام
ارزش گذاری سهام را می توان به دو صورت ارزیابی کرد: ارزش مطلق و ارزش نسبی. ارزشگذاری ارزش مطلق شامل تجزیه و تحلیل دادههای مالی یک شرکت، مانند صورتهای مالی، جریان نقدی، سود سهام و نرخهای رشد آن، برای تعیین ارزش ذاتی آن است. این نوع ارزش گذاری شامل روش هایی مانند مدل تخفیف سود سهام و مدل جریان نقدی تنزیل شده است. از سوی دیگر، ارزشیابی ارزش نسبی، یک سرمایهگذاری بالقوه را با شرکتهای مشابه با محاسبه مضرب کسبوکارهای قابل مقایسه و مقایسه آن با ارزش فعلی شرکت هدف مقایسه میکنیم. این مقایسه بر اساس قیمت های فعلی است.
نیاز به خدمات ارزشیابی سهام
خدمات ارزشگذاری سهام برای شرکتها برای ماندن در بازار رقابتی بسیار مهم است. این خدمات بینش های ارزشمندی را در مورد موقعیت مالی یک سازمان ارائه می دهد و امکان تصمیم گیری آگاهانه و منافع مالی بلندمدت را فراهم می کند. با پیگیری رقبا و پیش بینی دقیق ارزش سهام در آینده، شرکت ها می توانند برنامه های استراتژیک برای سودآوری داشته باشند. ارزش گذاری صحیح سهام همچنین مزایای مالی را برای سهامداران به همراه دارد، زیرا امکان برنامه ریزی دقیق فروش و خرید را فراهم می کند. به طور کلی، خدمات ارزشیابی سهام یک راه حل راحت و کم خطر برای شرکت ها ارائه می دهد تا در صدر بازار باقی بمانند.
روش های مورد استفاده در خدمات ارزش گذاری سهام
برای محاسبه ارزش سهام می توان از روش های مختلفی استفاده کرد که عبارتند از: نسبت P/E یا EV/EBITDA – این روش شامل تخمین ارزش سهام با مقایسه آن با شرکت های مشابه، با استفاده از مضرب قیمت مانند قیمت به سود (P/E) یا ارزش شرکت به EBITDA (EV/ نسبت EBITDA) مدل تنزیل سود سهام (DDM) – DDM ارزش ذاتی یک سهام را بر اساس این فرض محاسبه می کند که سود سهام یک شرکت نشان دهنده جریان نقدی آن به سهامداران است. این مدل سود سهام به ازای هر سهم شرکت، نرخ بازده مورد نیاز و نرخ رشد مورد انتظار سود را در نظر می گیرد.
روش جریان نقدی تنزیل شده (DCF)
شده (DCF) – زمانی که شرکتی سود سهام پرداخت نمی کند یا پرداخت سود سهام نامشخص است، از روش DCF استفاده می شود. ارزش سهام بر اساس جریان نقدی آتی تنزیل شده محاسبه می شود. این روش به فرضیاتی در مورد تقسیم سود نیاز ندارد، اما از نظر فنی پیشرفته تر است.
سود هر سهم EPS
EPS از تقسیم سود یک شرکت بر تعداد سهام موجود در سهام عادی آن محاسبه می شود. برای سنجش سودآوری یک شرکت استفاده میشود و اغلب با تنظیم هزینههای غیرعادی و کاهش احتمالی سهام منتشر میشود