مالیات چی | سامانه مالیاتی و حسابرسی

کاربری

منو

تهیه صورت جریانهای نقدی در تهیه صورتهای مالی

تهیه صورت جریانهای نقدی

صورت جریانهای نقدی یکی از صورت های مالی اساسی است. که رهبران مالی استفاده می کنند. همراه با سایر صورت‌های مالی داده‌های مالی مهمی را ارائه می‌دهند.

در حالی که همه صورت های مالی  برای ارزیابی مالی یک شرکت مهم هستند. برخی از رهبران تجاری ممکن است استدلال کنند که صورت‌ جریان نقدی مهم‌ترین آنها هستند.

صاحبان مشاغل، مدیران و سهامداران شرکت از صورت‌های جریان نقدی برای درک بهتر ارزش و سلامت کلی شرکت‌های خود و هدایت تصمیم‌گیری مالی استفاده می‌کنند.

صرف نظر از موقعیت شما، یادگیری نحوه تهیه و تفسیر صورت های مالی می تواند به شما قدرت دهد. تا عملکرد درونی شرکت خود را درک کنید و به موفقیت آینده آن کمک کنید.

صورت جریان نقدی
صورت جریان نقدی چیست؟

صورت جریان نقدی چیست؟

صورت جریان نقدی یک گزارش مالی است که نحوه ورود و خروج وجه نقد به یک کسب و کار در طول دوره گزارشگری را شرح می دهد.

از آنجایی که صورت جریان نقدی بینشی را در زمینه‌های مختلف کسب‌وکار مورد استفاده یا دریافت وجه نقد در یک دوره خاص ارائه می‌کند. وقتی نوبت به ارزش‌گذاری شرکت و درک نحوه عملکرد شرکت می‌رسد، صورت جریان نقدی صورت‌های مالی مهمی هستند.

یک صورت جریان وجوه نقد معمولی شامل سه بخش است:

  1. جریان نقدی ناشی از فعالیت های عملیاتی
  2. جریان نقدی ناشی از فعالیت های سرمایه گذاری
  3. جریان نقدی ناشی از فعالیت های تامین مالی.

نحوه ایجاد صورت جریان نقدی

اولین گام در تهیه صورت جریان وجوه نقد، تعیین مانده اولیه وجه نقد و معادل های نقدی در ابتدای دوره گزارشگری است. این مقدار را می توان در صورت سود و زیان همان دوره مالی پیدا کرد.

هنگام استفاده از روش غیرمستقیم محاسبه جریان نقدی حاصل از فعالیت های عملیاتی، مانده وجه نقد اولیه ضروری است. با این حال، روش مستقیم به این اطلاعات نیاز ندارد.

ایجاد صورت جریان نقدی
ایجاد صورت جریان نقدی

محاسبه جریان نقدی از فعالیت های عملیاتی

هنگامی که موجودی اولیه خود را دارید، باید جریان نقدی حاصل از فعالیت های عملیاتی را محاسبه کنید. این مرحله بسیار مهم است زیرا نشان می دهد که یک شرکت چقدر پول نقد از عملیات خود تولید کرده است.

جریان نقدی حاصل از عملیات با استفاده از روش مستقیم یا غیر مستقیم محاسبه می شود.

روش مستقیم

روش مستقیم محاسبه جریان نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی، فرآیندی ساده است. که شامل برداشت تمام وجوه نقد از عملیات و کم کردن تمام پرداخت‌های نقدی از عملیات است. این رویکرد تمام تراکنش هایی را که منجر به پرداخت وجه نقد یا دریافت شده در طول دوره گزارش شده است فهرست می کند.

روش غیر مستقیم

روش غیرمستقیم محاسبه جریان نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی، شما را ملزم می‌کند. که با درآمد خالص از صورت سود و زیان (به مرحله یک بالا مراجعه کنید) شروع کنید و برای “لغو” تأثیر اقلام تعهدی انجام شده در طول دوره گزارش، اصلاحاتی را انجام دهید.

برخی از رایج ترین و ثابت ترین تعدیل ها شامل استهلاک است.

هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم به یک تعداد منجر می شوند، اما روند محاسبه جریان نقدی حاصل از عملیات متفاوت است.

در حالی که درک روش مستقیم آسان‌تر است. اما زمان‌برتر است زیرا نیاز به حسابداری برای هر معامله‌ای دارد که در طول دوره گزارش صورت گرفته است.

اکثر شرکت‌ها روش غیرمستقیم را ترجیح می‌دهند، زیرا سریع‌تر تهیه می شود و ارتباط نزدیکی تری با اقلام ترازنامه دارد. با این حال، هر دو روش توسط اصول پذیرفته شده حسابداری (GAAP) و استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) پذیرفته شده است.

محاسبه جریان نقدی از فعالیت
محاسبه جریان نقدی از فعالیت

جریان نقدی حاصل از فعالیت های سرمایه گذاری را محاسبه کنید

پس از محاسبه جریان های نقدی حاصل از فعالیت های عملیاتی، باید جریان های نقدی حاصل از فعالیت های سرمایه گذاری را محاسبه کنید. این بخش از صورت جریان وجوه نقد جریان‌های نقدی مربوط به خرید و فروش دارایی‌های بلندمدت مانند اموال، تسهیلات و تجهیزات را شرح می‌دهد. به خاطر داشته باشید که این بخش فقط شامل فعالیت‌های سرمایه‌گذاری است، نه بدهی.

جریان نقدی حاصل از فعالیت مالی را محاسبه کنید

بخش سوم صورت جریان وجوه نقد، جریان های نقدی ورودی و خروجی مربوط به فعالیت های تامین مالی را بررسی می کند. این شامل جریان‌های نقدی ناشی از تأمین مالی بدهی و حقوق صاحبان سهام است. جریان‌های نقدی مرتبط با جمع‌آوری وجه نقد و بازپرداخت بدهی‌ها به سرمایه‌گذاران و طلبکاران.

هنگام استفاده از GAAP، این بخش همچنین شامل سود سهام پرداخت شده میباشد. که ممکن است در هنگام استفاده از استانداردهای IFRS در بخش عملیاتی گنجانده شود. بهره پرداختی در بخش عملیاتی تحت GAAP، اما گاهی اوقات در بخش تامین مالی تحت IFRS نیز لحاظ می شود.

مانده وجوه  پایانی را تعیین کنید

زمانی که جریان های نقدی ایجاد شده، از سه نوع اصلی فعالیت های تجاری به حساب می آیند. می توانید مانده پایانی وجه نقد و معادل های نقدی را در پایان دوره گزارش تعیین کنید.

تغییر خالص نقدینگی دوره برابر با مجموع جریان‌های نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی، سرمایه‌گذاری و تامین مالی است.

این مقدار کل مقدار پول نقدی را که یک شرکت در طول دوره گزارش به دست آورده یا از دست داده است را نشان می دهد.

جریان خالص نقدی مثبت نشان می دهد که یک شرکت بیشتر از خارج از آن وجه نقد وارد شده است. در حالی که جریان نقد خالص منفی نشان می دهد که بیش از درآمدش هزینه کرده است.

مطالب مرتبط