مالیات چی | سامانه مالیاتی و حسابرسی

کاربری

منو

محاسبه بهای تمام شده دقیق هر یک از محصولات و خدمات

محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات

محاسبه بهای تمام شده هر یک از محصولات و خدمات. یکی دیگر از خدمات ویژه گروه مالیاتچی میباشد.

با ما همراه باشید در ادامه این مطلب…

تجزیه و تحلیل  قیمت های فروش

تصمیمات آگاهانه ای در مورد قیمت گذاری فروش. مستلزم داشتن دانش تخصصی در خصوص تجزیه و تحلیل بهای تمام شده. و تجزیه و تحلیل قیمت فروش می باشد. حداکثر سازی سود، بهینه سازی فعالیت ها نیازمند درک صحیح از روش های تجزیه و تحلیل بهاء- قیمت های فروش می باشد . در برخی از مواقع ممکن است در خصوص  یک پروژه جدید، جایگزینی خطوط تولید و … مدیران از شما مشاوره های تخصصی مطالبه نمایند. تحلیل موقعیت های جدید سرمایه گذاری، تدوین طرح های توجیهی افزایش سرمایه مستلزم دانش عمیق از رویه های حسابداری مدیریت ، و حسابداری صنعتی  می باشد.  

تحلیل هزینه چیست؟

تجزیه و تحلیل هزینه  فرآیند است. که طی آن  هزینه کل یک محصول یا مجموعه ای از محصولات ، پروژه یا خدمات مورد بررسی  موشکافانه ، به منظور  بهینه سازی سود، کاهش هزینه های زائد صورت می گیرد.

متخصصان مالی از تجزیه و تحلیل هزینه، به منظور مقایسه بهای تمام شده یک محصول یا خدمات، با درآمد حاصل از فروش آن محصول استفاده می کنند. با تجزیه و تحلیل هزینه ها، کسب و کارها می توانند کارایی خود را بهینه کرده و از  وجود جریان  سودآور به سمت موسسه بطور مستمر اطمینان حاصل کنند.

در  بسیاری از فرآیندها هزینه های وجود دارد که متخصصان بدون درک صحیح فرآیند و تجزیه و تحلیل فرآیندها امکان تشخیص ، محاسبه و کنترل آن را ندارند.

تحلیل قیمت چیست؟

تجزیه و تحلیل قیمت گذاری یک محصول یا خدمات برای اطلاع از این موضوع است است که آیا قیمت ما منطقی است؟، رقابتی است؟ و آیا سودآور؟ است. این تحلیل  معمولاً با توجه به وضعیت صنعت مذکور ، مقایسه قیمت محصولات  یا خدمات با محصولات یا خدمات مشابه در بازار انجام می شود.

تحلیل قیمت چیست؟
تحلیل قیمت چیست؟

تعیین قیمت مناسب برای  کسب موفقیت در فروش ضروری است.

تحلیل بهای فروش  محصولات  مهم هستند. زیرا به مدیران کمک می کند تا قیمت هایی را ارائه کنند که ضمن کسب حاشیه سود کافی، بهایی  که مشتریان مایل به پرداخت آن هستند را مشخص کنند.

مراحل و نحوه انجام تجزیه و تحلیل هزینه:

۱. جمع آوری اطلاعات  مرتبط هزینه ها

اولین گام در تحلیل هزینه، جمع آوری اطلاعات مرتبط است.

این را می توان با تجزیه و تحلیل فرایند ها ، انجام نظرسنجی از کارگران  و سرپرستان خطوط تولید، طراحان محصول ، مدیران ، مهندسان و یا  با تجزیه و تحلیل داده های تولید انجام بدست آورد.

۲. تعیین انواع  هزینه ها

  1. هزینه های مستقیم: شامل مواد خام، هزینه های ساخت، هزینه انبارداری، نیروی کار، هزینه های دستمزد خطوط تولید ، حمل و نقل، هزینه های کارت اعتباری، کمیسیون فروش و موارد دیگر بسته به صنعت باشد.
  2. هزینه های غیرمستقیم:هزینه های غیرمستقیم شامل برق و سایر خدمات آب و برق، سربار مدیریت، هزینه های فروش، اجاره، و هزینه های تحویل باشد.
  3. هزینه های نامشهود در برخی موارد، هزینه‌های نامشهودی مانند رعایت مقررات، مقابله با رقابت، یا تأثیر فرآیندها بر کارکنان، مشتریان و برنامه‌های تحویل کالا وجود دارد.
  4. هزینه های فرصت  : هزینه های مربوط به تصمیمی مانند اجاره یا خرید تجهیزات،  یا خرید یا  اجاره یا ساخت یک خط تولید
  5. یعنی هزینه هایی که در یک سناریوی پیشنهادی وجود دارد اما در سناریوی دیگر وجود ندارد.

۳. انجام تجزیه و تحلیل هزینه

پس از جمع‌آوری داده‌های هزینه، تجزیه و تحلیل آن برای شناسایی فرآیند های  دارای هزینه های فاقد ارزش ، هزینه های غیر ضروری ، فرصت‌های بالقوه کاهش هزینه ها با حفظ کیفیت ، روندها و الگوها افزایش و کاهش هزینه های بسیار مهم است.

روش های تجزیه و تحلیل :

هزینه یابی مبتنی بر فعالیت

یکی از روش های تحلیل هزینه، روش هزینه یابی مبتنی بر فعالیت (ABC) است. که شامل شناسایی فعالیت های دخیل در تولید یک محصول یا خدمات و تخصیص هزینه برای هر فعالیت می شود.

این روش برای شناسایی مناطقی که هزینه ها را می توان با حذف فعالیت های غیر ضروری، افزایش کارایی، یا جستجوی تامین کنندگان ارزان تر کاهش داد، مفید است.

تجزیه و تحلیل حاشیه سود- فروش نقاط سربسر_……

یکی از روش های  تجزیه و تحلیل هزینه، روش تحلیل حاشیه است که شامل تجزیه و تحلیل هزینه تولید واحدهای اضافی یک محصول یا خدمات موجود یا افزودن یک محصول جدید است. این روش برای شناسایی حداقل قیمت فروشی  که یک محصول یا خدمت برای سودآوری نیاز دارد مفید است.

تجزیه و تحلیل حاشیه سود

حاشیه سود ، درآمد افزایشی دریافتی برای هر واحد فروخته شده پس از کسر هزینه های متغیر فروش واحد است. این روش “سهم” هر واحد را در پوشش هزینه های ثابت نشان می دهد و در محاسبه نقطه سربه سر فروش شرکت مفید است.

  تجزیه و تحلیل هزینه فایده – اثربخشی

تجزیه تحلیل هزینه – فایده (Cost-Benefit Analysis)
 روشی است که فواید اقتصادى هر سناریو با هزینه‌هاى آن مقایسه مى‌شوند.
  تجزیه تحلیل هزینه – اثربخشى (Cost-Effectiveness Analysis)
 این روش شبیه به روش تحلیل هزینه – فایده است با این تفاوت که در این روش فواید در قالب پول بیان نمى‌شوند، بلکه در قالب نتایج به‌دست آمده یعنى تعداد بیان مى‌شوند.

نحوه انجام تحلیل قیمت

مراحل تجزیه و تحلیل قیمت مشابه مراحل تجزیه و تحلیل هزینه است اما بر درآمدی که یک محصول یا خدمات ارائه می کند تمرکز دارد.

۱. جمع آوری داده های قیمت گذاری

همانند تحلیل هزینه، اولین گام در تحلیل قیمت، جمع آوری داده های قیمت گذاری است. این را می توان با مشاهده قیمت محصولات یا خدمات مشابه در بازار، انجام نظرسنجی یا تجزیه و تحلیل داده های فروش انجام داد. پس از جمع آوری داده های قیمت گذاری، تجزیه و تحلیل آن برای شناسایی مسائل، فرصت ها، روندها و الگوها بسیار مهم است.

۲. ارزیابی رقبا، صنعت

برای موفقیت در بازار، یک شرکت باید ارزش مطلوب  را با هزینه معقول به خریدار ارائه دهد.

اگر یک رقیب ،محصول یا خدماتی مشابه شما می فروشد، باید بتوانید مشتریان بالقوه را متقاعد کنید که پیشنهاد شما بهتر، ارزان تر یا هم ارزانتر و هم با کیفیت تر  است. در غیر این صورت، شما احتمالاً یک موقعیت فروش را از دست خواهید داد. بنابراین، نظارت بر بازار و بررسی  اینکه رقبای شما چه کسانی هستند، چه چیزی برای ارائه می دهند  و قیمت آنها چقدر است بسیار  ضروری است.

 لازم به ذکر است که یک مزیت رقابتی نباید صرفاً بر اساس قیمت باشد. در واقع، بسیاری از شرکت ها با اعمال  هم زمان قیمت های مناسب تر و ارائه خدمات و محصولات با کیفیت تر  موفق می شوند. تا فروش بیشتری نسبت به رقبا کسب نمایند.  تجزیه و تحلیل قیمت  می تواند به تعیین بهترین استراتژی کمک کند.

۳. انجام تجزیه و تحلیل قیمت

روش های متعددی برای انجام تحلیل قیمت وجود دارد. از جمله :

بهای تمام شده + درصدی از بهای تمام شده بعنوان فروش

ساده ترین روش تجزیه و تحلیل قیمت، روش قیمت گذاری به روش  بهای تمام شده به اضافه سود است. که شامل اضافه کردن درصدی به بهای تمام شده یک محصول یا خدمات برای محاسبه قیمت فروش است.

این روش معمولاً در شرکت هایی استفاده می شود که با رقابت کم یا بدون رقابت روبرو هستند. یا در صنایعی که هزینه تولید یک محصول در تولید کنندگان مختلف نسبتاً مشابه است.

قیمت گذاری بر اساس ارزش محصول

روش دیگر تجزیه و تحلیل قیمت، قیمت گذاری مبتنی بر ارزش است. که شامل تعیین قیمت یک محصول یا خدمات بر اساس ارزش درک شده ای است که به مشتریان ارائه می دهد. این روش معمولاً در صنایعی مانند نرم‌افزار و فناوری استفاده می‌شود، جایی که تعیین ارزش یک محصول دشوار است.

قیمت گذاری بر اساس تقاضا
English قیمت گذاری بر اساس تقاضا

قیمت گذاری بر اساس تقاضا

برخی از شرکت‌ها مانند خطوط هوایی و هتل‌ها از قیمت‌گذاری مبتنی بر تقاضا استفاده می‌کنند. که در آن قیمت‌ها به صورت فصلی یا در دوره‌های تقاضای مشتری بالا و پایین در نوسان است.

به طور کلی، زمانی که تقاضا زیاد است. قیمت در جهت به حداکثر رساندن سود افزایش می‌یابد. و در دوره‌های کم رونق ، کاهش می‌یابد تا مشتریان بیشتری را جذب کند.

نرخ بازده و قیمت گذاری هدف

سایر روش‌های تحلیل قیمت عبارتند از قیمت‌گذاری با نرخ ثابت ، که در آن شرکت‌هایی مانند پمپ بنزین‌ها محصولات تقریباً یکسانی را ارائه می‌کنند و سعی می‌کنند قیمت‌های یکدیگر را مطابقت دهند. و قیمت گذاری با بازده هدف گذاری شده. که در آن یک شرکت هدفی را برای نرخ بازده مشخصی از سرمایه گذاری تعیین می کند و قیمت گذاری خود را در سطح لازم برای دستیابی به آن هدف  تعیین می کند.

مزایای تجزیه و تحلیل هزینه همراه با تجزیه و تحلیل قیمت

تجزیه و تحلیل قیمت و تجزیه و تحلیل هزینه ابزارهای مهمی برای شرکت ها هستند زیرا بینش ارزشمندی را در مورد هزینه های واقعی محصولات و خدمات و قیمت های فروش مورد نیاز برای جبران این هزینه ها و کسب سود  مورد نظر ارائه می دهند.

با انجام تحلیل های هزینه و قیمت، شرکت ها می توانند تصمیمات محتاطانه ای در مورد قیمت گذاری محصولات یا خدمات خود بگیرند و همچنین مناطقی را که می توان هزینه ها را کاهش داد یا قیمت ها را برای سود بهینه تعیین کرد، شناسایی کرد.

مطالب مرتبط