مالیات چی | سامانه مالیاتی و حسابرسی

کاربری

منو

معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی

معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی

معافیت و بخشودگی جرایم مالیاتی.اخذ معافیت و بخشش مالیاتی با نتایج تضمینی توسط تیم مالیاتچی. بخشنامه تقسیط بدهی و نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی. در ادامه مطلب همراه ما باشید.

با شماره های ذیل تماس بگیرید:

۰۲۱۸۶۰۱۷۲۳۷

۰۹۳۸۲۸۶۰۵۷۵

۰۹۱۲۲۸۶۷۸۲۷

بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشودگی جرایم مالیاتی

بخشنامه تقسیط بدهی و نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی در سال ۱۴۰۲

تاریخ بخشنامه : ۲ آبان‌ماه ۱۴۰۲

فهرست عناوین این صفحه

  • بخشودگی جرائم قابل بخشش
  • تقسیط بدهی
  • سایر مقررات

تقسیط بدهی

بخشنامه تقسیط بدهی و نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی در سال ۱۴۰۲. (بخشنامه شماره ۵۱۵۱۰ /۲۰۰ /د مورخ ۳۰ /۰۷ /۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی کشور)

در اجرای مقررات مواد ۱۶۷ و ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم اصلاحیه ۱۳۹۴/۴/۳۱. ضمن تأکید بر اهمیت وصول نقدی و به موقع مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده. و به منظور تکریم مؤدیان محترم مالیاتی و تسهیل و تسریع در فرآیند قطعیت و وصول بدهی مؤدیان. شرایط و نحوه بخشودگی جرائم قابل بخشش و تقسیط بدهی با رعایت مقررات مواد مذکور. و سایر مقررات مربوط به شرح زیر به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می شود:

بخشودگی جرائم قابل بخشش

١- تفویض اختیار بخشودگی جرائم برای عملکرد سال ۱۳۹۹و به قبل به شرح زیر و با رعایت سایر بندهای این بخشنامه (به استثنای بند ۲) می باشد.

درصدهای مذکور در این بند در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی (اعم از اصل و جرائم غیر قابل بخشش و آن بخش از جرائمی که با بخشودگی آن موافقت نشده است). حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ برگ قطعی می باشد. و پس از آن در صورت پرداخت به ازای هر ماه دو واحد درصد و در صورت ترتیب پرداخت نیز به ازای هر ماه تا پایان اقساط سه واحد درصد از درصدهای مذکور کسر میشود. تا حداکثر به پنجاه (۵۰%) درصد برای موارد پرداخت و چهل درصد (۴۰%) برای موارد ترتیب پرداخت برسد.

۲- تفویض اختیار بخشودگی جرائم قابل بخشش برای عملکرد / دوره / سال ۱۴۰۰ و به بعد، در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی (اعم از اصل و جرائم غیر قابل بخشش و آن بخش از جرائمی که با بخشودگی آن موافقت نشده است). با رعایت سایر بندهای این بخشنامه حداکثر به میزان صد درصد می باشد. در مورد مودیانی که از تسلیم اظهارنامه مالیاتی خودداری نموده اند. و همچنین نسبت به جریمه تاخیر پرداخت بدهی ابرازی از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه. یا سررسید پرداخت مالیات سال / دوره مربوط و در سایر موارد از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص/ مطالبه، در صورت پرداخت به ازای هر ماه دو واحد درصد و در موارد ترتیب پرداخت به ازای هر ماه تا پایان اقساط سه واحد درصد کسر میگردد. تا حداکثر به پنجاه (۵۰%) درصد برای موارد پرداخت و چهل درصد (۴۰%) برای موارد ترتیب پرداخت برسد.

۳- بخشوگی جرائم موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم اصلاحیه ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ برای سالهای ۱۳۹۴ و قبل از آن و جرائم موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱ برای سال های ۱۳۹۵ و بعد از آن در صورتی که مشمول مالیات نبوده و یا نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت کلیه بدهی های قطعی شده سال مربوط اقدام نموده باشد و همچنین جرایم مالیاتی قابل بخشش مربوط به مطالبه مالیات بر مبنای رسیدگی به تراکنش های بانکی تا صد در صد به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می شود.

۴- مفاد این بخشنامه مانع از اعمال بخشودگی جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و جریمه تأخیر موضوع قانون مالیات برارزش افزوده نسبت به مهلتهای اعلامی و همچنین مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم به موجب بخشنامه های صادره سازمان نخواهد بود.

۵- بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه (به استثنای بند ۴) شامل مودیانی که در اجرای تبصره (۲) ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم از طرف سازمان اعلام جرم و اقامه دعوی نزد مراجع قضایی صورت گرفته است نسبت به سال مربوط جاری نمی باشد. بدیهی است در صورت صدور حکم برائت از سوی مراجع قضایی مفاد این بند جاری نخواهد بود.

۶-در صورتی که فارغ از سال تعلق جریمه، دریافت خسارت تأخیر موضوع ماده (۲۴۲) قانون مالیات های مستقیم و تبصره (۶) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷/۲/۱۷ و ماده (۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۳/۲ برای مؤدیان احراز شده است، مبالغ خسارت مذکور از جرائم قابل بخشش مربوط به دوره ها/سال های مالیاتی مورد درخواست، حسب مورد کسر و سپس نسبت به بخشودگی جرائم اقدام گردد.

۷-مودیانی که در اجرای دستور العمل قبلی، مشمول برخورداری از بخشودگی تمام یا قسمتی از جرائم مطابق دستور العمل مذکور شدهاند لیکن نسبت به اعمال بخشودگی اقدام نشده است، برای جرائم مذکور مشمول همان دستورالعمل می باشند.

۸- در راستای قانون استفاده از حداکثر توان ،تخصصی تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آن در امر صادرات و اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مالیات های مستقیم و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، بخشودگی آن بخش از جرائم دیر پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده پیمانکاران که به واسطه عدم دریافت از کارفرمایان ایجاد شده است تا میزان صد در صد (۱۰۰%) به مدیران کل تفویض می گردد.

۹- بخشودگی جرائم مالیات و عوارض هر سال دوره برای اشخاص حقیقی تا سقف یک میلیارد (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و برای اشخاص حقوقی تا سقف سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال به مدیران کل تفویض می گردد، مودیان استفاده کننده از این بند برای سال یا دوره مربوط مشمول بندهای (۱) و (۲) این بخشنامه نخواهند بود.

۱۰- بخشودگی جرائم موضوع مواد ۵۱ ، تبصره یک ماده ۵۴ مکرر ، ۱۹۷ ، ۱۹۹ و ۲۷۲ قانون مالیات های مستقیم و بندهای (۱،۲،۳،۴) ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۷۸/۲/۱۷ در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی های قطعی شده (فارغ از سال/ دوره/ منبع) و فارغ از سایر بندهای این دستورالعمل تا صد در صد (۱۰۰%) به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می گردد.

۱۱- در مواردی که مودی قبل از درخواست بخشودگی جرایم نسبت به پرداخت اصل مالیات اقدام نموده باشد ملاک تصمیم گیری در خصوص کسر واحد درصد از بخشودگی جرایم در اجرای بندهای یک و دو این بخشنامه حسب مورد از تاریخ ابلاغ برگ ،قطعی انقضای تسلیم اظهارنامه صدور برگ برگ تشخیص / مطالبه، تا تاریخ پرداخت کل ااصل مالیات می باشد.

تقسیط بدهی

تقسیط بدهی:

۱۲- حداکثر تفویض اختیار زمان تقسیط بدهی، از تاریخ ابلاغ بدهی قطعی سال / دوره مربوط برای مالیات های مستقیم به مدت سه سال و برای مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده یک سال تعیین می گردد.

۱۳- به ازای سپری شدن هر ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت بدهی سال / دوره مربوط ، یک ماه از مدت تقسیط کاسته میشود تا حداکثر به هجده ماه برای مالیات های مستقیم و یکسال برای مالیات و عوارض ارزش افزوده با رعایت مقررات ماده ۱۶۷ قانون مالیات های مستقیم برسد.

۱۴- حداکثر تفویض اختیار زمان تقسیط بدهی برای مالیات های ابرازی موضوع قانون مالیات های مستقیم یک سال و مالیات و عوارض ابرازی موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده شش ماه تعیین می گردد. این بند صرفا قبل از رسیدگی و قطعیت بدهی سال دوره مربوط می باشد و پس از قطعیت بدهی مطابق بند ۱-۱۲ اقدام شود.

۱۵- حداقل معادل پانزده درصد (۱۵) از اصل بدهی، جرائم غیر قابل بخشش و جرائمی که بخشودگی آن مورد موافقت قرار نمی گیرد هر دوره سال در هر منبع به صورت نقد در زمان تقسیط وصول گردد.

۱۶- برای تقسیط بدهی پس از محاسبه کلیه جرائم تا تاریخ پایان دوره تقسیط و اتخاذ تصمیم در خصوص میزان بخشودگی جرائم قابل بخشش مطابق این بخشنامه اصل بدهی جرائم غیر قابل بخشش و جرائمی که بخشودگی آن مورد موافقت قرار نمی گیرد به صورت توامان تقسیط شود و مبلغ هر قسط به تناسب برای اصل بدهی و جرائم منظور شود اعمال بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه مشروط به پرداخت اقساط درسررسیدهای مقرر می باشد.

۱۷- در کلیه مواردی که بنا به اختیار حاصل از ماده (۱۶۷) قانون مالیات های مستقیم با تقاضای مؤدیان محترم مالیاتی دایر بر تقسیط بدهی موافقت به عمل آمده است در صورتی که مودی در سررسید هر یک از اقساط نسبت به پرداخت آن اقدام ننماید اداره امور مالیاتی موظف است با قید فوریت و در راستای مقررات اجرائی وصول مالیات (موضوع فصل نهم باب چهارم قانون مالیات های مستقیم و آئین نامه اجرایی ماده ۲۱۸ این فصل) نسبت به وصول کل بدهی مؤدی و جرائم متعلقه از طریق اقدامات اجرایی با رعایت مقررات مربوطه اقدام نماید.

نکته

در موارد خاص با تشخیص اداره امور مالیاتی چنانچه مودی ظرف یک ماه از تاریخ سررسید اقساط برگشتی | نسبت به پرداخت آن اقدام کند، مشمول این بند نخواهد بود.

به منظور حمایت از تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه اقتصاد اختیار حداکثر زمان تقسیط موضوع ماده (۱۶۷) قانون مالیات های مستقیم در خصوص تقسیط بدهی مالیاتی شرکت های دانش بنیان و فن آور با رعایت مقررات به مدیران کل امور مالیاتی مربوط، تفویض می گردد.

سایر مقررات

۱۷- تقسیط و بخشودگی جرائم منوط به ارائه درخواست مودی به همراه مدارک و مستندات مرتبط می باشد؛

۱۸- در صورتی که مودی ظرف ده روز از تاریخ موافقت با تقسیط بدهی نسبت به ترتیب پرداخت آن اقدام ننماید، اداره کل امور مالیاتی از طریق اقدامات اجرایی نسبت به وصول بدهی اقدام نماید.

۱۹- تمام یا قسمتی از تفویض اختیار مذکور در چارچوب تعیین شده و با رعایت موارد فوق، قابل تفویض به معاونان مدیر کل و رؤسای ادارات امور مالیاتی ذیربط خواهد بود.

سوالی دارید از ما بپرسید

یک متخصص حسابداری  و مشاور مالیاتی منتظر تماس شما است تنها با یک تماس تلفنی

۰۹۱۲۲۸۶۷۸۲۷

 02186017237

 09392860575

ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم

ما با خوشحالی به شما مشاوره رایگان  ارائه می دهیم  تماس با ما:

 02186017237

09122867827

09392860575

لیست جرایم مالیاتی ۱۴۰۲

۱- جریمه عدم پرداخت مالیات در مهلت قانونی

اگر مالیاتتان را در مدت‌زمان مقرر پرداخت نکنید، این جریمه شامل حال شما می‌شود و باید میزان 2.5٪ از مبلغ مالیات به ازای هر ماه تاخیر را به‌عنوان جریمه به اداره مالیات پرداخت کنید.

۲- جریمه عدم پرداخت مالیات عملکرد (یا مالیات بر درآمد)

شرکت‌ها و افراد باید هر سال میزان سود و زیان خودشان را محاسبه کنند و نتیجه را در قالب مالیات عملکرد در اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند. عدم پرداخت مالیات بر عملکرد، جریمه‌ای معادل 2.5٪ به ازای هر ماه تاخیر را به همراه دارد.

۳- جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

اگر به هر دلیل اظهارنامه مالیاتی را در زمان مشخص ارسال نکنید، مشمول جریمه غیرقابل‌بخشش معادل با ۳۰٪ مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10٪ مالیات برای اشخاص حقیقی می‌شوید.

۴- جریمه مالیاتی کتمان درآمد و هزینه‌های غیرواقعی

اگر درآمد خود را به‌صورت کامل و صحیح اعلام نکنید یا هزینه‌های غیرواقعی را در اظهارنامه بنویسید، باید جریمه‌ای معادل ۳۰٪ مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10٪ مالیات برای اشخاص حقیقی را پرداخت کنید.

۵- جریمه عدم پرداخت مالیات قطعی

پس از اینکه اظهارنامه مالیاتی را تحویل می‌دهید یک برگه تشخیص مالیاتی برایتان ابلاغ می‌شود که تا ۳۰ روز می‌توانید نسبت به آن اعتراض کنید. این اعتراض در نهایت در هیات اختلاف مالیاتی بررسی می‌شود و رای صادره از سمت آن‌ها، به‌عنوان میزان مالیات قطعی شما در نظر گرفته می‌شود. (اگر طی ۳۰ روز اعتراض نکنید، مبلغ اولیه به‌عنوان مبلغ مالیات قطعی ثبت می‌شود.) اگر این مبلغ مشخص‌شده را پرداخت نکنید، ممنوع‌الخروج می‌شوید، حساب‌هایتان مسدود می‌شود و باید درصدی از مبلغ مالیات را به‌عنوان جریمه پرداخت کنید.

۶- عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارث و عدم پرداخت مالیات بر ارث

اگر شخصی فوت می‌کند، وارثان باید این اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنند. تا قبل از سال ۱۳۹۵، وارثین فقط تا یک سال بعد از فوت فرصت داشتند تا این اظهارنامه را ارسال کنند؛ ولی بعد از این تاریخ، محدودیت زمانی و در نتیجه جریمه مالیاتی آن حذف شد.

البته درصورتی‌که اظهارنامه مالیات بر ارث را تحویل دهید و گواهی انحصار وراثت را دریافت کنید، ولی اقدامی برای پرداخت مالیات انجام ندهید، به ازای هر ماه تأخیر باید ۲.۵٪ مبلغ مالیات را به‌عنوان جریمه پرداخت کنید.

۷- جرایم عدم پرداخت مالیات تکلیفی

این مالیات بخشی از مالیات بر درآمد اشخاص است؛ ولی مودی وظیفه‌ی پرداخت آن را ندارد. اگر کارمند یک شرکت باشید یا به‌صورت پروژه‌ای با شرکت کار کنید، کارفرما موظف است که مبلغ مالیات را از وجه پرداختی به شما کم کرده و به سازمان امور مالیاتی بپردازد. جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی معادل 10٪ مالیات پرداخت‌نشده در موعد مقرر و ۲.۵٪ مالیات به ازای هر ماه تأخیر است.

۸- عدم ارسال اظهارنامه مالیات ‌بر درآمد اجاره

اگر ملکی را اجاره داده‌اید و از آن درآمد کسب می‌کنید، مشمول این نوع از مالیات می‌شوید. در صورت عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی مربوط به این موضوع در مهلت مقرر، باید 10٪ از مبلغ مالیات را به‌عنوان جریمه بپردازید. این جریمه قابل بخشش نیست و باید به طور کامل پرداخت شود.

لیست جرایم مالیاتی اشخاص حقوقی

۱- جریمه عدم تسلیم ترازنامه و صورت سود و زیان

منظور از ترازنامه، گزارش مجموع دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت در یک سال مالیاتی است. اگر این مدارک را به سازمان امور مالیاتی تحویل ندهید، باید ۲۰٪ از مالیاتی که برایتان محاسبه می‌شود را به‌عنوان جریمه بپردازید.

۲- عدم ارسال لیست دریافت‌کنندگان حقوق در مهلت قانونی

اگر لیست کارمندان و حقوقشان را به‌موقع تحویل ندهید، باید 2٪ از حقوق پرداختی را به‌عنوان جریمه به ادامه مالیات بدهید.

۳- عدم ارسال فهرست قراردادهای پیمانکاری و معاملات فصلی

اگر این گزارش را ارسال نکنید، باید 1٪ از مبلغ کل قرارداد را به‌عنوان جریمه به سازمان امور مالیاتی بپردازید.

۴- عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی

در این صورت باید 10٪ از مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صورتحساب یا مبلغ ۲ میلیون تومان را به اداره مالیات بپردازید. نحوه انتخاب بین دو جریمه هم بر اساس مبلغِ بالاتر است؛ یعنی اگر ۱۰٪ مجموع فروشتان از ۲ میلیون تومان بیشتر شود، آن را به‌عنوان جریمه پرداخت می‌کنید و اگر کمتر باشد، باید ۲ میلیون تومان بدهید.

۵- عدم پرداخت مالیات حقوق

اگر مالیات حقوق کارمندان و کارگران را به‌موقع پرداخت نکنید، باید 10٪ از این مبلغ به علاوه ۲.۵٪ مبلغ به ازای هر ماه تاخیر را پرداخت کنید.

۶- عدم ارائه اسناد و مدارک

اگر اسناد و مدارک لازم را به اداره مالیات تحویل ندهید، 25٪ از مالیات به‌عنوان جریمه به مبلغ مالیات شما اضافه می‌شود.

۷- عدم پلمب دفاتر قانونی

یکی از وظایف اشخاص حقوقی این است که دفاتر تجاری و مالیاتی خود را هر ساله پلمب کنند. یعنی باید این تمام صفحات این دفاتر را شماره‌گذاری کرده، مهر اداره ثبت شرکت‌ها را برای دفاتر بگیرند و شماره ثبت شرکت را در آن درج کنند. اگر دفاتر قانونی خود را پلمب نکنید، 20٪ از مبغ مالیات را به‌عنوان جریمه پرداخت خواهید کرد. و اگر دفاتر شما رد شود، میزان جریمه به 10٪ کاهش پیدا می‌کند.

۸- جریمه مالیات بر ارزش افزوده (افراد حقیقی و حقوقی)

مشمولین نظام مالیاتی ارزش‌افزوده باید تکالیف مشخصی را انجام دهند وگرنه مشمول جریمه مالیاتی می‌شوند. این جرائم مالیاتی شامل موارد زیر است:

  • جریمه عدم ارسال مالیات بر ارزش‌افزوده در اظهارنامه مالیاتی: ۵۰% مالیات مربوط به فصل
  • جریمه عدم ثبت‌نام به‌موقع در نظام ارزش‌افزوده: ۷۵% مالیات متعلقه
  • جریمه عدم درج اطلاعات طرف معامله در صورت‌حساب: اگر اطلاعات طرف معامله را در صورت‌حساب خود درست وارد نکنید و یا از کد اقتصادی دیگران به‌صورت نادرست استفاده کنید، معادل ۲۵% مقدار مالیات جریمه خواهید شد.
  • جریمه عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک به مأمورین رسیدگی‌کننده ارزش‌افزوده: ۲۵% از مبلغ مالیات (اگر هم دفاتر ارائه نشود و هم اسناد و مدارک، جریمه معادل ۵۰% مالیات خواهد بود)

به‌جز مورد اول، سایر جرائم مربوط به مالیات ارزش افزوده قابل بخشودگی هستند؛ ولی برای بخشودگی، باید ابتدا مبالغ اصلی مالیاتی را پرداخت کرده و سپس درخواست بخشودگی را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهید.

۹-عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی برای شرکت‌های منحل شده

اگر مدیران یک شرکت بخواهند آن را منحل کنند، باید اظهارنامه مالیاتی این موضوع را ارسال کنند. اگر اظهارنامه ارسال نشود، مدیران شرکت باید 2٪ سرمایه را به‌عنوان جریمه به اداره مالیات بپردازند. رد شدن اظهارنامه به دلیل عدم تطابق با واقعیت هم 1٪ سرمایه شرکت به‌عنوان جریمه را به دنبال دارد.

جرایم مالیاتی قابل بخشش و جرایم مالیاتی غیر قابل بخشش

در ادامه لیستی از جرایم مالیاتی قابل بخشش و غیرقابل‌بخشش را می‌بینید:

لیست جرائم مالیاتی غیر قابل بخشش

  • جریمه عدم تکمیل و ارسال تمام اظهارنامه‌های مالیاتی
  • جریمه کتمان درآمد و هزینه‌های غیرواقعی
  • جریمه اعلام درآمد غیرواقعی (درصورتی‌که اختلاف آن با درآمد واقعی، بیشتر از ۱۵٪ باشد)
  • تبانی کردن با مشتریان در ایجاد ارقام اشتباه داخل فاکتور

لیست جرائم مالیاتی قابل بخشش

هرچه در دسته‌ی جرایم مالیاتی غیرقابل‌بخشش نباشد، در این دسته قرار می‌گیرد. مثلاً این‌ها بخشی از جرایم قابل بخشش هستند:

  • جریمه عدم تسلیم فهرست مالیات حقوق و دستمزد
  • جریمه عدم صدور صورت‌حساب
  • جریمه عدم ارسال صورت معاملات فصلی
  • جریمه مالیات بر ارزش افزوده
  • جریمه عدم ارسال اسناد و مدارک
  • جریمه عدم ارسال فهرست قراردادهای پیمانکاری و معاملات فصلی
  • و غیره.

چگونگی درخواست برای بخشودگی جرایم مالیاتی

بخشودگی جرایم مالیاتی یک‌روند قانونی است که به طور عمومی به مؤدیان مالیاتی اجازه می‌دهد تا در صورت بروز مشکلات مالی یا عدم امکان پرداخت مالیات به‌موقع، با ارائه مستندات و توضیحات معتبر به سازمان مالیاتی، درخواست بخشودگی مالیاتی کنند.

دولت همه ساله در بازه‌هایی مانند دهه فجر، هفته دولت و غیره برای تشویق بدهکاران مالیاتی به پرداخت مالیات، لیستی از موارد بخشودگی مالیاتی را اعلام می‌کند. در سال جاری هم به دلیل درخواست‌های مکرر و تکریم ارباب‌رجوع، مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی حداکثر تا آخر مهرماه ۱۴۰۲ تمدید شد.

رویه و شرایط ثبت درخواست بخشودگی جریمه مالیاتی

شرایط بخشودگی:

بخشودگی مالیاتی معمولاً فقط در مواردی انجام می‌شود که مؤدیان مالیاتی به دلیل شرایط خارج از اختیارشان، مالیات را پرداخت نکرده باشند. شرایطی مثل مشکلات مالی و اقتصادی یا مواردی مثل زلزله، سیل، و بلایای طبیعی باعث بخشودگی مالیات می‌شوند.

ارائه مستندات:

برای درخواست بخشودگی، مؤدی باید مستندات و توضیحات معتبری را برای بررسی شرایط و دلایل عدم انجام تکالیف مالیاتی ارائه کند. این مستندات می‌توانند شامل اطلاعات مالی، اسناد حسابداری و سایر اسناد مرتبط با وضعیت مالی باشد.

تشخیص سوابق مالیاتی:

بعد از ارائه مستندات، سازمان امور مالیاتی مدارک را بررسی خواهد کرد. افرادی که سوابق مالیاتی مثبت دارند و به‌موقع مالیات‌ها را پرداخت کرده‌اند، بیشتر مشمول بخشودگی مالیاتی می‌شوند.

توافق بر اساس مشاوره مالیاتی:

بهترین حالت این است که یک مشاور یا وکیل مالیاتی را از طرف خودتان به اداره مالیات معرفی کنید. این نماینده‌ها به دلیل سابقه طولانی فعالیت در حوزه مالیاتی و آشنایی با قوانین، می‌توانند توافق را به نفع شما پیش ببرند.

تصویب بخشودگی:

سازمان مالیاتی بعد از بررسی درخواست و مستندات مرتبط، یا بخشودگی مالیاتی را اعلام می‌کند و یا درخواست را رد خواهد کرد. در صورت تصویب، معمولاً یک توافقنامه بخشودگی مالیاتی منعقد می‌شود که شرایط را مستند می‌کند.

نکات تکمیلی بخشودگی مالیاتی

  • اگر ترازنامه و حساب سود و زیان و دفتر و  اسناد کسب‌وکار طی ۳ سال متوالی توسط سازمان امور مالیاتی تأیید شود و کسب‌وکار مالیاتش را به‌موقع بپردازد، ۵٪ از اصل مالیات سه ساله به‌عنوان پاداش به مودی مالیاتی برگشت داده می‌شود.
  • طبق ماده ۱۲۱، اگر شخصیت حقیقی/حقوقی بتواند اثبات کند که عدم پرداخت مالیات عمدی نبوده است، مشمول بخشیدگی جریمه مالیاتی می‌شود.
  • طبق ماده ۱۶۷، اگر شخصیت حقیقی/حقوقی بتواند اثبات کند که توانایی پرداخت جریمه مالیاتی را ندارد، سازمان امور مالیاتی این مبلغ را برای او قسط‌بندی می‌کند.
  • اگر مالیات عملکرد را قبل از تاریخ سررسید پرداخت کنید، ۱٪ مبلغ آن کسر خواهد شد.

اخذ معافیت و بخشش مالیاتی با نتایج تضمینی توسط تیم مالیاتچی

با شماره های ذیل تماس بگیرید:

۰۲۱۸۶۰۱۷۲۳۷

۰۹۳۸۲۸۶۰۵۷۵

۰۹۱۲۲۸۶۷۸۲۷

مطالب مرتبط